Stočarima po grlu za junad 15.000 dinara, po svinji 1.000 dinara, a za jagnjad i jarad po 2.000 dinara

Izvor: Niški portal | 04-Jun-2021 | 08:38
Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva objavilo je Pravilnik o dodeli podsticaja za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi. Pravo na podsticaje imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva, i to pravna lica, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog gazdinstva.
 


Podsticaji za tov junadi po jednom grlu iznose 15.000 dinara, svinja 1.000 dinara, a tov jagnjadi i jaradi po 2.000 dinara.

–Podsticaji za tov junadi, svinja, jagnjadi i jaradi mogu da se ostvare do 31. jula ako su grla predata klanici ili izvezena na strano tržište od 1. jula prošle do kraja juna ove godine, izjavila je savetodavac za stočarstvo u Poljoprivredno stručnoj i savetodavnoj službi (PSSS) Prokuplja Duška Petrović i dodala da se zahtevi podnose posebno za svaku vrstu tovnih junadi.

U cilju podrške programu za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje koja obuhvata nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda, svinja, ovaca, koza i druge stoke, takođe se dodeljuju podsticajna sredstva od strane Ministarstva poljoprivrede.

Pravo na dodelu ovih podsticaja imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva, i to pravna lica, preduzetnici, fizičko lice-nosilac komercijalnog porodičnog gazdinstva, naučnoistraživačke organizacije u oblasti poljoprivredne i srednje škole.

–Podsticaji za nabavku kvalitetnih priplodnih grla dodeljuju se u iznosu od 50 do 65 odsto od realizovanih prihvatljivih troškova, izjavila je Duška Petrović.
Komentari
0
Pošalji komentar
vtr EeV
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: