Sve veći broj zaraženih koronom

Izvor: Niški portal | 16-Sep-2021 | 06:50
Rekordan broj zaraženih u poslednjih šest meseci beleži se ovih dana u Prokuplju i Kuršumliji.
 
U Prokuplju je od početka nedelje u proseku obavljano 350 pregleda dnevno u kovid ambulanti. Skoro svaki treći pregledani je pozitivan.

Samo u toku jednog dana, odnosno utroka testirano je 140-oro dece i 206 odraslih osoba, a pozitivno na koronavirus bilo ih je 96.

Zbog nepovoljne epidemijske situacije i sve većeg broja obolelih učenika, ali i nastavnika i profesora, povećava se i broj odeljenja u prokupačkim školama koja prelaze na onlajn nastavu.
 
 
 
Sve više preminulih i na respiratorima

U Univerzitetskom Kliničkom Centru Niš (infektivna klinika i dečije Covid infektivno odeljenje) ukupno je hospitalizovano 55 pacijenata, od kojih je 48 pacijenata Covid-19 pozitivno, međi njima i troje dece.

U novoj zgradi UKC Niš ukupno je hospitalizovano 35 pacijenta. Kod 29 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 8 su priključeni na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

2 pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19 su preminula.

U Covid bolnici u Kruševcu, trenutno je hospitalizovano 370 pacijenata. Kod 366 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 15 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju. 13 pacijenata, sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminulo.

U Covid bolnici u ZC Leskovac, ukupno je hospitalizovano 45 pacijenta. Kod 44 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19. 1 pacijent, sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminuo.

U Covid bolnici u ZC Vranje, ukupno je hospitalizovano 122 pacijenta. Kod 122 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.2 pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminulo.
Komentari
0
Pošalji komentar
tGr OrX
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: