Tokom ove sedmice na repertoaru Pozorišta lutaka predstave „Princeza na zrnu graška“ i „Nedostajanje“

Izvor: Niški portal | 13-Dec-2022 | 10:57

REPERTOAR POZORIŠTA LUTAKA
Tokom ove sedmice na repertoaru Pozorišta lutaka su predstave „Princeza na zrnu graška“ i „Nedostajanje“.

 

Četvrtak, 15. decembar, 18.00 
„Princeza na zrnu graška“ 

Bajka slavnog Andersena govori o princu koji je želeo da se oženi pravom princezom. Iako je dugo tražio, prava princeza je sasvim slučajno “ušla” u njegov život. Za razliku od originalne bajke, po zamisli darmaturga u ovoj izvedbi se pojavljuju i novi likovi, Miš i Grašak.

Predstavu je režirao Davor Dragojević, a uloge tumače: Biljana Radenković, Dejan Gocić, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević i Nataša Ristić.

 

Nedelja, 18. decembar, 11.30
„Nedostajanje“

Predstava „Neodstajanje“ rađena je po motivima priča izvanrednog holandskog pisca Tona Telehena koje predstavljaju mudre, duhovite, nežne, osećajne, ljubavne traktate o pravom prijateljstvu, povezanosti, romantičnom pogledu na život i svet, drugačijem posmatranju vremena i života oko nas.

Sve se dešava u izuzetno živahnom i živopisnom carstvu raznih životinja koje sve zajedno žive u šumi i grade u njoj svoje odnose, dele svoje probleme, savladavaju teškoće, zabavljaju se, uče da se druže i vole i provode zajednički svoje vreme.

Predstavu je režirao Nikola Zavišić, a uloge tumače: Toma Bibić, Stanislava Staša Joković, Mirjana Đorđević, Teodora Stojković (k.g.) i Jovan Živković (k.g.). 

 

 

Fotografije: Foto Selma

Komentari
0
Pošalji komentar
WL8 wPc
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: