Traži se 200 radnika, posla ima ko hoće da radi

Izvor: Niški portal | 23-Sep-2022 | 06:53
Na Sajmu zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) koji je u sredu održan u Prokuplju, 20 poslodavaca ponudilo je oko 200 novih radnih mesta.

Kako su naveli, sajam je posetilo oko 800 nezaposlenih koji su u direktnom kontaktu sa poslodavcima i predstavnicima firmi dobili potrebne informacije o zapošljavanju.

„Najveće potrebe za radnicima u proizvodnji iskazala je kompanija 'Leoni', dok će ciglana 'Mladost' iz Male Plane zaposliti najveći broj radnika elektro i mašinske struke", kazali su iz NSZ.

Prokupačke firme „Čip" i „Gama konsalting" iskazale su potrebu za radnicima mašinske struke, ali i inženjerima i variocima koji su deficitarna zanimanja.
 


Pored navedenih zanimanja, prokupačke trgovinske firme „Čutura" i „Leon" tražile su veliki broj prodavaca i magacionera kao i radnike u administraciji, a mnogima su bili potrebni i vozači sa C kategorijom.

Na sajmu su ponuđena radna mesta krojačima i šnajderima u firmi „Zlata" iz Šapca koja će uskoro otvoriti pogon u Prokuplju.

Prema podacima NSZ, U Prokuplju je na evidenciji nezaposlenih oko 4.500 lica, što je za 10 odsto manje u odnosu na prošlu godinu.

Na području Topličkog okruga broj nezaposlenih je 9.500, što je takođe 10 odsto manje nego prošle godine.
Komentari
0
Pošalji komentar
jB5 yRw
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: