"Trud i upornost su ključni za uspeh" - Danica Stošić

70 srednjoškolaca iz cele Srbije se ove godine prijavilo na konkurs za dobijanje stipendije za nastavak školovanja u Velikoj Britaniji ili preciznije, za HMC program. Međutim, put do osvajanja ove stipendije bio je izuzetno težak i sastojao se iz četiri  kruga. Danica Stošić iz Niša jedna je od pet srednjoškolaca koje su ispitivači iz Britanije izabrali da dobiju punu stipendiju. I to nije sve. Danica je jedina u Srbiji ovogodišnja dobitnica dve prestižne pune stpendije, jer je dobila i stpendiju za nastavak srednje škole u Americi.

Niški portal

Danica je ambiciozna mlada osoba koja je uložila dosta truda kako bi ostvarila ono što želi - kako bi nastavila školovanje u prestižnoj školi u inostranstvu. Dobila je dve pune stipendije, ali je odlučila da ipak odabere onu u Velikoj Britaniji. Tako joj se pružila prilika da usavrši svoje obrazovanje u izuzetnim uslovima izvođenja nastave. Škola u Britaniji se razlikuje od one u kojoj je do skoro učila i od svih srednjih škola koje mi poznajemo u Srbiji, a o razlikama Danica je pričala u emisiji ''Naši uzori''.

Ona zaista treba da služi svima nama za primer jer je i kao učenica Gimnazije Svetozar Marković puno radila na sebi. Bila je, između ostalog, članica školskog parlamenta, članica debatnog kluba, pevala je u školskom horu, volonter je Crvenog krsta, učestvovala je u svojstvu delegata na 40. regionalnom zasedanju Evropskog parlamenta... Zanimljiva stvar je i ta što se Danica bavi i mačevanjem.

U emisiji ''Naši uzori'' govori i o svojim očekivanjima od srednje škole u Velikoj Britaniji i o onome što je već čula o školi, kako vidi uspeh, ko joj pruža najveću podršku i čime bi u budućnosti volela da se bavi.

 

 

Projekat se realizuje uz podršku grada Niša

 

*   Ova reportaža se realizuje u okviru projekta za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Grada Niša u 2018. godini. Projekat sufinansiraju Grad Niš i Uprava za kulturu Niša.

Komentari
0
Pošalji komentar
QwN pPW
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: