U kamionu sa plombom makedonske carine deset migranata

Izvor: H.P. | 08-May-2016 | 16:30

Zahvaljujući prolaznicima koji su juče pre podne čuli zapomaganje iz jednog kamiona parkiranog blizu uključenja u Bulevar „12.Februara“, na severu Niša, otkrivena je grupa od deset migranata, koja je prokrijumčareni iz Makedonije u Srbiju. Naime, potvrđeno je u policiji, nejasne povike i viku u teretnom vozilu čuli su prolaznici i o svemu je obaveštena policija koja je odmah intervenisala.
U kući u kojoj stanuje brzo je pronađene vlasnik J.Č. (46) i on je na poziv policije otvorio teretni deo vozila, koji je inače bio uredno zapečaćen i pod zvaničnom plombom Carine Makedonije i u njemu je pošto je otvoren pronađeo deset stranih državljana. 
Utvrđeno je na osnovu dokumentacije da je kamion makedonsko-srpsku granicu prošao u noći između subote i nedelje i da je juče ujutru stigao u Niš. Pretpostavlja se, jer drugih informacije nema pošto je ceo slučaj preuzelo Osnovno javno tužilaštvo koje saslušava vlasnika kamiona, da su migranti u vozilo ubačeni pre dolaska na granicu i da je verovatno njihova namera bila da uđu u Srbiju i prebace se do Beograda, a možda i do krajnjeg severa naše zemlje i srpsko-mađarske ili na severozapad do srpsko-hrvatske granice. 
 

Komentari
0
Pošalji komentar
zli Vc2
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: