U sudaru na autoputu Beograd - Niš, teško povređeno devet osoba

Izvor: Niški portal | 19-Jul-2021 | 01:08
U sudaru na autoputu Beograd-Niš, na petlji kod Trupala, povređeno je devetoro turskih državljana koji su putovali za Tursku iz Zapadne Evrope na godišnji odmor.

Kako je u Policijskoj upravi u Nišu rečeno „Politici", teško je povređeno četvoro dece i petoro odraslih osoba, koji su posle nesreće prebačeni u niški Univerzitetsko-klinički centar.

Nesreća se dogodila juče na autoputu iz pravca Beograda prema Nišu kada su se u sustizanju i punoj brzini sudarili putničko vozilo marke „be-em-ve" švajcarske registracije kojim je upravljao mladić rođen 2000. godine i kombi vozilo „folksvagen" nemačkih registarskih oznaka, za čijim je upravljačem bio vozač rođen 1975. godine.

Sudar se dogodio na samoj petlji kod Trupala ispred Niša, gde se na autoputu Koridora 19 kroz Srbiju račvaju pravci prema srpsko-bugarskoj granici i Dimitrovgradu, odnosno ka Preševu i granici između naše zemlje i Severne Makedonije. Kako se pretpostavlja, kombi vozilo je najverovatnije pogrešilo smer i iz pravca prema jugu Srbije, kojim se kretalo, pokušalo je naglo da skrene i da se uključi na kolovoznu traku koja vodi na jugoistok i ka srpsko-bugarskoj granici. 
 
 
 
U tom trenutku je „be-em-ve" svom silinom naleteo i udario u kombi.

Prema informacijama dobijenim od rukovodioca Urgentnog centra niškog UKC dr Dragana Mihajlovića, svo četvoro dece je teško povređeno i zbrinuto je na Dečijoj hirurško-ortopedskoj klinici, a jedna desetogodišnja devojčica se zbog teške povrede glave nalazi na Odeljenju intenzivne nege ove dečije zdravstvene ustanove.

Od petoro odraslih, koji su svi sa teškim povredama prebačeni i zadržani u Urgentnom centru, jedan muškarac, za koga se pretpostavlja da je upravljao vozilom „be-em-ve" i kod koga su utvrđene najteže povrede, nalazi se na intenzivnoj nezi centra. Dr Mihajlović izjavio je da se preduzimaju svi protokoli zbrinjavanja povređenih, odnosno neophodne dijagnostičke i druge mere.

U sudaru kombija i putničkog vozila, u kojim je u trenutku nesreće bilo deset osoba, samo jedna nije povređena. Saobraćaj na petlji kod Niša bio je u kraćem zastoju zbog sudara, ali je brzo normalizovan, saopšteno je iz Javnog preduzeća „Putevi Srbije". 
 
Osim pripadnika policije i niške hitne pomoći, u intervenciji na mestu sudara i spasavanju povređenih, učestvovali su i vatrogasci Sektora za vanredne situacije Policijske uprave MUP Srbije u Nišu.
Komentari
0
Pošalji komentar
pIH Dmb
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: