Učenici Ugostiteljsko – turističke škole učestvovali na tradicionalnoj zimskoj Tortijadi humanitarnog karaktera

Izvor: Niški portal | 27-Dec-2021 | 11:48

Učenici Ugostiteljsko-turističke škole su u nedelju 26.12.2021. godine bili deo novogodišnje dečije čarolije. Tradicionalna zimska Tortijada , četrnaesta po redu, u organizaciji Udruženja ugostiteljsko-turističkih poslenika grada Niša održana je u tržnom centru Delta Planet u Nišu. U susret novogodišnjim praznicima i u duhu darivanja,  ovogodišnja tortijada nije bila samo takmičarskog, već i humanitarnog karaktera. Na takmičenju je učestvovalo četrdeset učesnika među kojima su bili predstavnici različitih udruženja , radnji za izradu torta i kolača kao i škola. 

 


    

Ugostiteljsko - turističku školu su predstavljale učenice,  obrazovnog profila poslastičar, Danijela Grozdanović i Natalija Stojanović iz odeljenja III1 sa mentorom, nastavnikom poslastičarstva,  Markom Nikolićem . One su pripremile  Švarcvald tortu dekorisanu novogodišnjim motivima ručno izrađenim od domaćeg fondana u skladu sa temom takmičenja. Torta se sastojala od tri patišpanja filovana pariskim kremom sa višnjama i čokoladnom masom. Za svoj trud i rad nagrađene su osvajanjem srebrne medalje.
Svi posetioci ovog takmičenja su bili oduševljeni umećem i kreativnošću učesnika. Ugostiteljsko- turistička škola je svoju tortu poklonila učenicima Škole za srednje i osnovno obrazovanje  „Carica Jelena“ iz Niša. Sve torte su bile namenjene u humanitarne svrhe ,  a prikupljena novčana sredstava od prodatih torti će biti ulaćena Nurdoru.
    

Ugostiteljsko- turističkoj školi je, kao i svake godine do sada,  bilo zadovoljstvo da učestvuje na ovom takmičenju koje je obradovalo posetioce tržnog centra Delta Planet.
 

Komentari
0
Pošalji komentar
iay Jf2
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: