Udruženje biciklista Karavan Tim u okviru Evropske nedelje mobilnosti

Izvor: Niški portal | 22-Sep-2022 | 21:29
Udruženje biciklista Karavan Tim je u saradnji sa Saobraćajnom policijom i Gradskom upravom za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove grada Niša u utorak 20. 9. 2022. u okviru Evropske nedelje mobilnosti sprovelo akciju usmerenu ka povećanju bezbednosti biciklista. Akcija je sporvedena u večernjim časovima na biciklističkoj stazi ispred Delta planeta. Tom prilikom je predstavnik saobraćajne policije zaustavljao i opominjao neosvetljene bicikliste podsećajući ih na zakonsku obavezu, predstavnici gradske uprave su uručivali komplete svetala, a članovi UB Karavan Tim delili promotivni materijal sa savetima za bezbednu vožnju bicikla i usmeno savetovali bicikliste.
 
 
"Apelujemo na bicikliste, naročito na dostavljače čiji je broj u poslednje vreme drastično povećan, da se pridržavaju saobraćajnih propisa, voze bezbedno i budu propisno osvetljeni u uslovima smanjene vidiljivosti i noću. Osvetljenost je posebno važna u ovom periodu kada je dan sve kraći, a vozači motornih vozila zbog hladnog vremena ne očekuju bicikliste u saobraćaju", navode iz Udruženja biciklista.


 
On line anketa o navikama u kretanju i poboljšanju održivih vidova saobraćaja u Nišu.
Prikupljeni podaci će biti od velike koristi u planiranju daljih akcija i infrastrukturnih projekata sa ciljem poboljšanja održivih vidova kretanja.
Komentari
0
Pošalji komentar
6gQ Hgv
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: