Uskoro kreće druga faza izgradnje bolnice u Prokuplju: Među budućim pacijentima i Srbi sa Kosova

Izvor: Niški portal | 19-Sep-2022 | 06:48
Uskoro kreće dugo očekivana izgradnja druge faze bolnice u Prokuplju, saznaje Telegraf.rs, iz dobro obaveštenih izvora.

Naručilac projekta je Grad Prokuplje, a podršku su dali i predsednik Aleksandar Vučić i rukovodilac Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, Marko Blagojević.

Prokuplje će tako, konačno, dobiti bolnicu koja je prekopotrebna gradu, a stanovnici topličkog okruga više neće morati da odlaze u Niš ili Beograd, već će većinu pregleda i lečenja moći da obave u svom gradu.

U opštini Prokuplje gravitira oko 50.000 stanovnika, te je ova investicija svakako veoma značajna. Osim Prokupčana, plan je da se u bolnici leče i naši ljudi sa Kosova i Metohije, što investiciju čini dodatno značajnom za ceo jug Srbije.

Posle prve faze radova, posao u ovoj ustanovi je dobilo više od 20 lekara specijalista. Druga faza projekta obuhvatiće uređenje unutrašnjosti, odnosno gradnju operacionog bloka, uređenje ordinacija i sanitarnih prostorija i opremanje savremenim medicinskim aparatima i nameštajem.

U prvoj fazi rekonstrukcije koja je završena pre tri godine, izgrađen je kompletan spoljašnji deo objekta, od fasade do zamene krova.
 
 
Komentari
0
Pošalji komentar
AWG cSd
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: