Uskršnja jaja se mogu iskoristiti za američku, francusku i salatu sa tunjevinom

Izvor: Niški portal | 03-May-2021 | 18:53
Sigurno imate višak uskršnjih jaja. Predlažemo da ih iskoristite na koristan način. Uz malo truda i kreativnosti možete pripremiti niz kombinacija od nekog želeniša, kiselomlečnih proizvoda, začina i naravno kuvanih jaja. Salate koje predlažemo mogu biti idealan obrok za vas i vaše ukućane, jednako zdrave i jednostavne za pripremu. Verujemo da ste mnoge od njih već i pripremali, ali podsećanja radi, prilažemo neke nove - stare ideje kako bismo vam pomogli da upotrebite uskršnja jaja, kako bi se ona iskoristila, a da budu "u roku".
 
 

Salata od jaja s tunjevinom

Sastojci:
6 jaja
2 šargarepe
60g sira
1 konzerva tunjevine u biljnom ulju
100g krem sira
1 kašika majoneza
1 limun
6 kiselih krastavčića
so, biber
Priprema: 
Skuvati šargarepu i iseći je na sitno, iseckati i krastavčiće i sve umešati sa majonezom, krem sirom, tunjevinom. Posoliti i pobiberiti. Limun oljuštiti i iseći na sitne komadiće, dodati u salatu i umešati. Izmrviti sir i iseckati jaja na sitno pa dodati u salatu. Sve umešati i služiti hladno.
 

Američka salata od jaja

Sastojci:
6 jaja
1 limun
vorčester sos
kašika senfa
4 kašike majoneza
celer
svež peršun
mladi luk (5 – 6 pera)
kašičica smeđeg šećera
so, biber po ukusu

Priprema:

Skuvana jaja se oljušte i iseku se na krupne komade. Peršun, celer i mladi luk se iseku na sitno. U posudi se umute majonez, senf, sok od limuna, Vorčester sos po ukusu, so, biber i braon šećer. Dodaju se isečena jaja, sitno iseckan celer, luk i peršun. Promeša se dobro i ohladi, a salata od jaja se često servira i kao sendvič na integralnom hlebu sa malo zelene salate. Ako volite pikantno, možete da je dodatno pospete biberom i krupno mlevenim čilijem.

 

Francuska salata s jajima

Sastojci:
4 jajeta
2 veća krompira
80g boranije
400g majoneza (ili 60/40 majoneza/kiselog mleka)
sok jednog limuna
3-4 mlada luka
3 kašike maslinovog ulja
so, biber
nekoliko crnih maslina

Priprema

Krompir dobro operite, boraniju očistite, sve zajedno obarite. Boraniju sitno iseckajte i posolite, začinite maslinovim uljem i polovinom limunovog soka. Krompir izrendajte i začinite ostatkom limunovog soka, solju i biberom. Skuvana jaja ogulite i takođe izrendajte. U posudu za salatu ređajte sloj boranije, sloj krompira, majonez, jaja i ponavljajte dok se sastojci ne potroše. Ukrasite rendanim jajima, seckanim mladim lukom i crnim maslinama.

Komentari
0
Pošalji komentar
JtM H2r
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: