Uspeh niških boraca na takmičenju "Grappling Kup Srbije"

Izvor: Niški portal | 16-Nov-2022 | 12:46
U nedelju 13.11.2022. godine održan je Grappling Kup Srbije u organizaciji Srpskog Rvačkog Grepling Saveza. Ovo je jedno od najvećih i najprestižnijih regionalnih takmičenja u greplingu i ove godine je nastupilo skoro 400 takmičara iz zemlje i regiona. Članovi kluba "Fort Jiu Jitsu" nastupili su sa ukupno 11 takmičara u svim starosnim kategorijama, i osigurali su pet medalja, od toga jednu zlatnu, tri srebrne i jednu bronzanu. 
 
 
 
 
U starosnoj kategoriji do 14 godina, takmičar Danilo Stojiljković uspeo je da dođe do bronzane medalje, dok su u konkurenciji do 18 godina Uroš Pejčinović i Ilija Dončić uspeli da osvoje srebrne medalje u svojim kategorijama.
 
Klub je takođe imao i ženskog predstavnika Anju Kostić, koja je takođe osigurala srebrnu medalju gde je u finalu izgubila od znatno iskusnije takmičarke.
 
Glavni trener kluba i takmičar Miloš Milosavljević osvojio je zlatnu medalju u A klasi, kategorija do 84 kilograma, i nakon 4 pobeda proglašen je za najboljeg takmičara turnira.
 
Ostali članovi kluba Uroš Nikolić, Dušan Pekić, Petar Petrović, Dimitrije Mirković, Petar Ilić i Vuk Miladinović pružili su sjajne borbe ali nisu uspeli da dođu do medalja.
 
 
Ovo je treće veliko takmičenje za klub "Fort Jiu Jitsu" u poslednjih mesec dana. Pre ovog takmičenja članovi su nastupili i na VIVA Submission Challenge takmičenju, gde je Uroš Nikolić uspeo da osvoji zlatnu medalju. Takođe, takmičar kluba Milan Stojiljković osvojio je 3. kolo MMA Lige Srbije u disciplini MMA (mešovite borilačke veštine).
 
 
 
"Ovo predstavlja veliki uspeh za naš klub i za borilački sport u Nišu i jako smo ponosni na naše članove koji se konstantno takmiče širom Srbije i regiona i u jakoj konkurenciji osvajaju medalje. Sledeće takmičenje za nas će verovatno biti finale MMA Lige Srbije na kojem bi trebalo da nastupi Milan Stojiljković. Pored ovoga, čeka nas puno turnira nakon nove godine i nadamo se još boljim rezultatima u 2023", navode iz kluba "Fort Jiu Jitsu". 
Foto: Fort Jiu Jitsu
Komentari
0
Pošalji komentar
buD ZTg
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: