Usvojen budžet GO Pantelej za 2018. godinu

Izvor: Niški portal | 20-Dec-2017 | 20:57

Budžet gradske opštine Pantelej za narednu godinu iznosiće 161,5 miliona dinara, odlučili su odbornici Skupštine ove opštine na sednici.

Najveći izvori prihoda se, kako kažu iz opštine, očekuju od poreza na zarade, poreza na imovinu, sredstava od transfera, kao i od zauzeća javne površine. U narednoj godini više novca biće izdvojeno za omladinu i sport, socijalu i vodosnabdevanje.

''Budžet je realan. Ni jedna pozicija se ne umanjuje, a više novca izdvojeno je za socijalno-ugrožene građane, za omladinu i sport, razvoj zajednice i za vodosnabdevanje'', rekao je Bratimir Vasiljević, predsednik GO Pantelej.

Pojedini članovi opozicije smatraju da se nije dovoljno mislilo o samom razvoju opštine i o zapošljavanju. Takođe, kako su rekli, nedovoljno će se izdvojiti za poljoprivredu, čak deset puta manje nego za nevladin sektor, i to su glavne njihove zamerke.

Sa druge strane, iz opštine su najavili i dva značajna projekta. Očekuje se izgradnja staze kod Oreovca, gde se organizuju svetska i evropska takmičenja u vožnji paraglajdinaga, kao i izgradnja parka u porti crkve Svetog Pantelejmona.

U opštini su se osvrnuli i na ovogodišnji budžet, a, kako kažu, njegovo izvršenje biće između 70 i 75 odsto.

Komentari
0
Pošalji komentar
bSk qBf
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: