Vaspitaču koji je seksualno uznemiravao dete produžen pritvor

Izvor: Niški portal | 10-Jan-2022 | 10:32
Vaspitač Dečjeg kulturnog centra iz Niša V .P. (64) iz Grejača, koji je uhapšen početkom decembra prošle godine i osumnjičen za za nedozvoljene polne radnje nad petogodišnjom devojčicom, do daljeg će ostati u pritvoru, saznaje "Blic".

Prema saznanjima "Blica" V. P. je Osnovni sud u Nišu 30. decembra produžio pritvor za još 30 dana kako ne bi ponovio krivično delo, ali je Viši sud u Nišu, odlučujući po žalbi branioca, ukinuo to rešenje i vratio ga Osnovnom sudu u Nišu na ponovno odlučivanje.

Portparol Osnovnog suda u Nišu Vladimir Rakonjac potvrdio je za "Blic" da je nakon ponovnog odlučivanja, Osnovni sud u Nišu danas ponovo doneo rešenje o određivanju pritvora osumnjičenom, navodeći isti razlog propisan tačkom 3 člana 211 ZKP a to je ako osobite okolnosti ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo ukoliko se nađe na slobodi.

Kako saznaje "Blic", V. P. je osumnjičen za krivično delo nedozvoljene polne radnje u produženom trajanju počinjeno zloupotrebom položaja vaspitača nad detetom koje su roditelji dovodili u ovu renomiranu gradsku ustanovu na jednu od sekcija.

Prema nezvaničnim saznanjima, on je osumnjičen da je devojčicu ljubio, dodirivao i njenom rukom dodirivao sebe po genitalijama. Slučaj je otkriven nakon što se devojčica poverila roditeljima šta se dogodilo, a potom je sve ponovila i pred timom stručnih psihologa i pedagoga, nakon čega je vaspitač priveden i zadržan.

Kako saznaje „Blic", nakon što je devojčica ispričala šta joj je vaspitač radio na zahtev policije angažovan je Centar za socijalni rad kao organ starateljstva. Stručnjaci centra su obavili razgovor sa devojčicom, koristeći metode i tehnike prilagođene za komuniciranje sa decom tog uzrasta, a sve sa ciljem davanja mišljenja o autentičnosti svedočenja deteta.

Slučaj hapšenja V. P. uznemirio je veliki broj roditelja koji dovode decu u Dečji kulturni centar u niškom parku Čair budući da on u toj ustanovi radi 35 godina od čega 10 godina kao vaspitač, i da je u grupi koja mu je poverena bilo skoro 30 mališana.

Obaveštenje nadležnih u ustanovi da je osumnjičeni jedan od zaposlenih sa najdužim stažom i da do sada nije imao nijedan incident u radu, nije u potpunosti umirilo roditelje koji iščekuju ishod istrage i postupka pred pravosudnim organima, mada je činjenica i da nakon ove prijave nije bilo prijava drugih roditelja. Vaspitač je u DKC Niš bio angažovan na kulturnim aktivnostima „kreativna školica", „Divan dan" i „Bulevar".
 


U Grejaču ga ne znaju, preselio se nakon razvoda
Kako saznajemo, V. P. je živeo u Nišu ali je prešao da živi u ovo aleksinačko selo posle razvoda.

- On se razveo pre godinu dana a budući da sa sinom nije u dobrim odnosima, prešao je u selo gde su mu nekad živeli roditelji, kaže naš zvor.

U selu Grejač kod Aleksinca, gde se vodi prebivalište osumnjičenog vaspitača, meštani su šokirani slučajem, iako ga niko od ljudi sa kojima smo pričali ne poznaje. Oni sumnjaju da ili živi u nekoj od vikendica, ili da je fiktivno prijavljen na toj adresi.
Komentari
0
Pošalji komentar
Xxc PAp
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: