Više od pola građana vakcinisano u Kuršumliji

Izvor: Niški portal | 31-May-2021 | 23:23
Na područiju opštine Kuršumlija koja prema zvaničnom popisu iz 2011. godine ima 13.200 stanovnika vakcinu protiv virusa korona primilo je više od pedeset odsto građana te opštine.

- Do danas ukupno je vakcinisano 7.917 građana opštine Kuršumlija. Prvu dozu vakcine primilo je njih 4.448, dok je drugom dozom vakcinisano 3.469 građana Kuršumlije, kaže za direktorka Doma zdravlja Kuršumlija dr Uranija Petrović.
 


Ona dodaje da u ovoj zdarvstvenoj ustanovi na vakcinaciju i revakcinaciju dolaze i građani sa Kosova i Metohije te da je do danas vakcinu protiv virusa korona primilo 10.939 građana sa KiM.

- Kada su u pitanju građani sa Kosova i Metohije prvu dozu vakcine protiv virusa korona do danas primilo je njih 6.164, dok je drugu dozu primilo 4.775. Inače, u Dom zdravlja Kuršumlija do danas ukupno je dato 18.856 doza vakcina, od tog broja prvom dozom vakcinisano je ukupno 10.612 ljudi, a drugom njih 8.244, navodi direktorka ove zdarvstvene ustanove dr Uranija Petrović.

Ona je istakla da se vakcinacija sprovodi svakodnevno u dve smene bez ikakvih problema, kao i da su građanima na raspolaganju sve odobrene vakcine u našoj zemlji i pozvala građane da se vakcinišu kako bi smo se vratili normalnim životima.

Prema njenim rečima broj pozitivnih, kao i broj pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja Kuršumlija je drastično opao.

- Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulanti je bilo 35 pregleda od toga 27 testirana a dve osobe su pozitivne na Covid-19, precizirala je Petrovićeva.
Komentari
0
Pošalji komentar
Aj1 a8i
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: