Vučić: Vlada će se pobrinuti za radnike Šinvona koji ostaju bez posla

Izvor: Niški portal | 10-Sep-2021 | 10:24
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se sa niškim poslodavcima već razgovara da preuzmu radnike Šinvona u Nišu koji gasi deo proizvodnje.

Na pitanje kako komentariše to što stranka Dragana Ðilasa krivi vlast za odlazak Šinvona, Vučić kaže da se on tome ne raduje kao neki, ali i da je ta kompanija došla u Srbiju 2010 ili 2011. i primetio da nekako uvek odlaze one kompanije koje je dovela baš bivša vlast ili otpuštaju radnike.

"Pobrinućemo se i za te radnike, već razgovaramo sa niškim poslodavcima koji će najveći deo ili gotovo sve radnike da preuzmu kod sebe. U nedelju ili sutra idem u Kraljevo da razgovaramo sa Leonijem, koji ima proizvodne pogone i u Nišu, da preuzmu deo radnika", rekao je Vučić i istakao:
 
"Ispravljamo sve njihove greške, ali to su stvari koje se dešavaju, a mi to nikada ne bismo ni pomenuli. Oni sami pominju, pa ako je neko odgovoran, onda su oni odgovorni".
 


Takođe, kaže da se ne raduje nečemu lošem, šta god da se desi na tertoriji Srbije, već da se raduje samo uspesima Srbije i gledam kako da reši probleme.
Komentari
0
Pošalji komentar
nLK lU0
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: