Vojnici angažovani da čiste korito reke Toplice, obišao ih ministar

Izvor: Niški portal | 26-Jul-2022 | 09:26
Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike Treće brigade Kopnene vojske u kasarni "Toplički ustanak", kao i pripadnike angažovane na uređenju korita reke Toplice u Kuršumliji i tom prilikom najavio veće učešće resornog ministarstva i Vojske Srbije u inžinjerijskim radovima koji se izvode u našoj zemlji.

Ministar je naveo da je ideja i instrukcija predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se poveća uloga Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u inžinjerskim radovima koji se izvode u našoj zemlji.
 


"Ovde možete da vidite i neke od novonabavljenih mašina za našu vojsku i mi želimo da sa našim inžinjerijskim kapacitetima pomognemo gde god možemo, tamo gde lokalne samouprave to ne stižu zbog nedovoljnog kapaciteta komunalnih preduzeća, pa čak i u izgradnji puteva, uređenju i svemu onome što Vojska može da uradi", rekao je Stefanović.

On je izrazio zadovoljstvo što Treća brigada razume da je važno da vojska bude na raspolaganju svom narodu u svim situacijama i istakao da se tokom obilaska obuke pripadnika Treće brigade u kasarni "Toplički ustanak" uverio da je to jedan od "najsolidnijih" delova naše vojske.

Dodao je da je tokom obilaska imao priliku da vidi naše mehanizovane bataljone, kao i pokaznu vežbu ukrcavanje-iskrcavanje, koju su izveli vojnici.

"Hoću još jednom da se zahvalim svim ljudima koji učestvuju u ovome i predsedniku opštine, i komandantu Treće brigade i svim ljudima iz inženjerije, potpukovniku Milenkoviću, i svima koji su učestvovali ovde u radovima, jer su zaista u prethodnih sedam, osam dana pokazali koliko su čvrsti, ozbiljni i rešeni", kazao je Stefanović.

Ministar je i najavio da će se u narednom periodu nastaviti investiranje u našu vojsku i dodao da će akcenat biti na unapređenju opreme i naoružanja, ali i na povećanju plata, jer je to, kako je rekao, važan faktor u privlačenju novih vojnika i zadržavanju postojećih.

On je pozvao mlade ljude da se prijave na dobrovoljno služenje vojnog roka, kako bi postali pripadnici naše vojske.

Predsednik opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić rekao je da je ta opština i ranije sarađivala sa pripadnicima vojske i izrazio očekivanje da će se i u budućnosti nastaviti u tom pravcu.

"Ranije smo sarađivali na saniranju posledica od poplava, a ovo je prvi put da delujemo preventivno. Znate da je kuršumlijska teritorija jedna od najvećih, ima najviše puteva, a komunalno preduzeće ne može da postigne sve. Zajedničkom saradnjom ide dosta brže i nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti sa ovakvim radovima", kazao je Čarapić.
Komentari
0
Pošalji komentar
Etr PQ2
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: