Za uklanjanje divljih deponija na teritoriji Prokuplja ove godine je planirano 12 miliona dinara

Izvor: Niški portal | 12-May-2022 | 10:19
Za uklanjanje divljih deponija na teritoriji Prokuplja ove godine je planirano 12 miliona dinara, od toga za ovu namenu iz budžeta Grada Prokuplja biće izdvojeno 10, a taj projekat će sa dva miliona dinara pomoći i Ministarstvo za zaštitu životne sredine Republike Srbije, kazali su u lokalnoj samoupravi u Prokuplju.

Kako su naglasili deo deponija u gradu i na selu je već je unet u mape, pa će sve što je označeno biti i uklonjeno s tim što će prioritet imati smetlišta na seoskom području, gde ih sada ima i najviše, saopšteno je iz ovog grada.

Kako ističu nadležni ovo je jedinstvena prilika da se ukloni većina divljih deponija na području Prokuplja i da se konačno reši taj veliki ekološki problem.
 


Ne postoji tačan podatak o tome koliko se tačno divljih deponija nalazi na gradskom i seoskom području našeg grada i u okolnim mestima ali se pretpostavlja da ih je oko 2.000 i da se one nalaze pored reke u prigradskim naseljima u naseljenim i nenaseljenim mestima.

Bilo je ideja da se i na seoskom području postave kontejneri za odlaganje smeća, jer bi to umnogome olakšalo i odlaganje i uklanjanje otpada sa seoskog područja.

Iz Prokuplja smeće odnosi i skladišti preduzeća PORR-Werner&Weber.
Komentari
0
Pošalji komentar
t9J YdN
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: